Αναζήτηση στο ιστολογίο

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας –Αγωνία για τους 14 αγνοούμενους- 4 Ελληνες μεταξύ τους

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοούμενων στο πλοίο Euroferry Olympia, ανθρώπων που ταξίδευαν όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) ξέσπασε φωτιά σε ένα από τα γκαράζ του. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 14 άνθρωποι αγνοούνται, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες, ενώ στην Κέρκυρα, ανάμεσα στους διασωθέντες, έχουν βρεθεί και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα του πλοίου!

Μέσα στο φλεγόμενο πλοίο έχουν εγκλωβιστεί δυο άνθρωποι, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος, οι οποίοι μέχρι κάποια ώρα ήταν σε επικοινωνία με τις αρχές, προκειμένου να τους καθοδηγήσουν στο κατάστρωμα του Euroferry Olympia, έτσι ώστε ελικόπτερο να τους διασώσει και να τους μεταφέρει στην Κέρκυρα, όπου ήδη βρίσκονται από το πρωί και οι άλλοι επιβάτες που κατάφεραν να γλιτώσουν από τη φωτιά. Η επιχείρηση, όμως, είναι δύσκολο να γίνει, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί!

Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους!

Οι Έλληνες που βρίσκονταν στο πλοίο ήταν 21, 14 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος

Η φωτιά στο Euroferry Olympia, που είχε αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα στη 01:30 τα ξημερώματα με προορισμό το Μπρίντεζι, ξέσπασε περίπου στις 04:18 (σ.σ. τότε ενημέρωσε για πρώτη φορά ο πλοίαρχος) και άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, η οποία ξεκίνησε στις 05:14. Η φωτιά, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και τρέιλερ), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ δεν έχει επηρεαστεί η σταθερότητα του πλοίου.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Στην Κέρκυρα, αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στους τραυματίες, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί συνολικά 10 άνθρωποι, αλλά κανείς τους δεν είναι σοβαρά και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. Ανάμεσα στους είναι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, με ορθοπεδικά προβλήματα και ένας άνθρωπος με προβλήματα καρδιάς.

The post Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας –Αγωνία για τους 14 αγνοούμενους- 4 Ελληνες μεταξύ τους first appeared on Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

from Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μεγαλόχαρη, η Παναγία της Τήνου

Το προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου είναι, ίσως, το μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού. Στο νησί που είναι απόλυτα ταυτισμέν...