Σήμερα το μενού περιλαμβάνει μπάμιες γιαχνί και για επιδόρπιο λουκουμάδες με μέλι
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μπάμιες
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια
μισό ματσάκι μαϊντανός
150 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα και τις ραντίζουμε με ξίδι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και ρίχνουμε τις μπάμιες. Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απομείνει η μισή ποσότητα σάλτσας.
ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ:
3 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι νωπή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι , κανέλα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν, βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά , για να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Γεμίζουμε τη χούφτα μας με χυλό, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας, κόβουμε με ένα κουτάλι, βρεγμένο με νερό και ρίχνουμε με προσοχή τον χυλό στο καυτό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, γυρνώντας τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα με μέλι, κανέλα και καρύδια.
Καλή σας όρεξη!
The post ΣΥΝΤΑΓΗ και ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Μπάμιες γιαχνί, Λουκουμάδες first appeared on Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
from Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου