Αναζήτηση στο ιστολογίο

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΤΑΓΗ και ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες

1α1

Το μενού σήμερα περιλαμβάνει μακαρόνι κοφτό με χταποδάκι και για επιδόρπιο σιμιγδαλένιο χαλβά ιδανικός για την νηστεία

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι

400γρ. μακαρονάκι κοφτό

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

ντοματοπελτές

αλάτι , πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20′.  Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, προσθέτετε το κρασί.  Προσθέτετε, 1 φλιτζ τσαγιού ντοματοπελτε διαλυμένο σε νερό, τη δάφνη,  το αλάτι και το πιπέρι.  Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.   Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.  Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες

1α1

ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζ. τσαγιού  ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
4 φλιτζ. του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια  κατσαρόλα βράζουμε στο νερό τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες  του πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα είναι έτοιμο όταν θα έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Τότε, θα αφαιρέσουμε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας.

Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο. Τότε προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν το σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σταφίδα και λίγο-λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Όταν γίνει αυτό, βάζουμε το μίγμα σε φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ο χαλβάς.

 

Καλή σας όρεξη!!

The post ΣΥΝΤΑΓΗ και ΓΛΥΚΟ ΗΜΕΡΑΣ: Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες first appeared on Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

from Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μεγαλόχαρη, η Παναγία της Τήνου

Το προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου είναι, ίσως, το μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού. Στο νησί που είναι απόλυτα ταυτισμέν...