Αναζήτηση στο ιστολογίο

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Επελαύνει ο κορονοϊός στην Βόρεια Ελλάδα: «Μάχη» για μια ΜΕΘ στα νοσοκομεία

Υπό μια πραγματική πολιορκία βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού. Γιατροί κάνουν λόγο για δραματικές εφημερίες καθώς δίνονται «μάχες» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Η πανδημία του κορονοϊού, που δοκιμάζει για ακόμα φορά τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχει δημιουργήσει μια «ασφυκτική» κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Οι εισαγωγές στις εφημερίες είναι δεκάδες με τα κρεβάτια των ΜΕΘ να μην φτάνουν πάντα και ασθενείς να πρέπει να διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι γιατροί κάνουν λόγο για μια «δραματική» εφημερία, ενώ υπογραμμίζουν ότι γίνεται μάχη για τις ΜΕΘ. Σημειώθηκαν 110 προσελεύσεις και έγιναν 50 εισαγωγές ασθενών με τις 36 κλίνες ΜΕΘ να είναι όλες γεμάτες. Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν περιστατικά στο από άλλα ιδρύματα, ωστόσο δεν ήταν σοβαρά και στη συνέχεια  διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία και σε ένα ιδιωτικό που έχει ριχτεί και αυτό στην μάχη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και στο «ΑΧΕΠΑ» οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, με εισαγωγές έχουν γίνει ήδη από τις πρώτες ώρες της εφημερίας, ενώ υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Τσιόδρας: 800 διασωληνωμένοι στις 13 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το προβλεπτικό μοντέλο του

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του μοντέλου που επεξεργάζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής, το προβλεπτικό μοντέλο του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 θα φτάσουν τους 800, στις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και έτσι θα σταθεροποιηθούν οι “σκληροί” δείκτες νεκρών και διασωληνωμένων.

Υπενθυμίζουμε, ότι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ- οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 594 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 493 (83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 101 (17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.437 ασθενείς.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.237 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 874.812 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Πηγή: “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

The post Επελαύνει ο κορονοϊός στην Βόρεια Ελλάδα: «Μάχη» για μια ΜΕΘ στα νοσοκομεία first appeared on Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

source https://www.planetnews.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%8d%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μεγαλόχαρη, η Παναγία της Τήνου

Το προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου είναι, ίσως, το μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού. Στο νησί που είναι απόλυτα ταυτισμέν...